Експерти попередили про фактори, які означають подорожчання машин

Для величезної кількості людей автомобіль є досить проблемною і дорогою покупка, і, незважаючи на це, експерти заявляють, що незабаром вартість чотириколісного транспорту може відчутно подорожчати у всьому світі. Про це повідомляє Інформаційний портал "cursorinfo".

Так, повідомляється, що на сьогоднішній день існує кілька факторів, які можуть означати підвищення вартості автомобілів. Головним фактором однозначно подорожчання матеріалів для виробництва автомобіля. Останнім часом вартість сталі, використовуваної у великій частині автомобільних деталей, таких як кузов, мотор, коробка передач, а також вартість пластмаси, необхідної для бампера, салону та інших компонентів, підвищилися.

Крім того, що матеріали для виробництва Машини дорожчають, автомобільні виробники ще й почали скорочувати обсяги виробництва. Найбільші світові виробники автомобілів, такі як японська Toyota і американський Ford, у своїх звітах заявляють про те, що через брак електронних чіпів кількість випущених машин буде поступово скорочуватися.

Наприклад, в поточному році автовиробники збираються випустити приблизно на 4 мільйони менше легкових автомобілів, ніж в середньому випускає за рік. Це означає, що обсяг вироблених автомобілів знизиться на 5 відсотків.

Ці фактори, в свою чергу, впливають вже на вартість автомобілів для кінцевих виробників. У зв'язку з цим придбання автомобіля зможе стати такою ж розкішшю, як, наприклад, 50 років тому.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали рідкісну "Таврію" в кузові пікап.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали самі не рідкісні версії "горбатого запорожця".

Також "Hyser" писав, що українським автолюбителям розповіли, як оновити водійське посвідчення.