Адвокат розповів, як діяти якщо відмовили в перерахунку пенсії

До кінця 2021 року в Україні заплановано кілька підвищень пенсій. Але бувають випадки, коли українці стикаються з проблемою відмови в перерахунку виплат. Адвокат, кандидат юридичних наук Денис Головін розповів, як діяти у випадку, якщо було відмовлено в перерахунку пенсії. Про це пишуть fakty.ua.

На думку адвоката в людини, якій відмовили в перерахунку пенсії є два шляхи вирішення питання: позасудовий і судовий. Позасудова скарга на рішення органу, який призначає пенсії подається особисто пенсіонером або його представником з нотаріально завіреною довіреністю. Разом з тим заявник має право паралельно звернутися до суду.
Денис Головін зазначив, що оскаржити рішення управління ПФУ в районах і містах можна подавши заяву в головні управління Пенсійного фонду, тобто регіональні. А рішення регіональних - до Пенсійного фонду України. При цьому заявник зобов'язаний надати документи, які свідчать про прийняття неправильних рішень.

При подачі скарги заявник повинен вказати своє ім'я, прізвище, по батькові та місце проживання. Також вказати найменування органу ПФУ, який прийняв рішення і вказати суть вимоги. Важливо оформити скаргу з дотриманням всіх вимог, адже в іншому випадку її не буде розглянуто по суті. Скаргу потрібно оформити письмово і підписати. Також при необхідності заявник може подавати інші документи, які необхідні для розгляду скарги. Після розгляду вони будуть повернуті заявнику.

Також заявник може подати позовну заяву до адмінсуду, однак у такому випадку доведеться заплатити 980 гривень судового збору.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до кінця 2021 року українським пенсіонерам ще три рази підвищать пенсійні виплати.

Також наш портал інформував, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали як "замовити" доплати до пенсії.