Починаючи з 6 липня, виконавці судових рішень зможуть списувати борги через автоматичну систему з українеців.

Це стосується не тільки неплатників аліментів, а й заборгованців по комунальних платежах або тих, у кого прострочений кредит, пише "Обозреватель". Крім того, сюди відносяться інші фінансові зобов'язання, які ігнорує громадянин України.

Сама ж система, як вважають судові виконавці, автоматично списувати кошти з банківського рахунку не дозволяє.

Нові правила свідчать, що після того, як було прийнято судове рішення, виконавець може через автоматичну систему направити листи в банківські установи і попросити заарештувати рахунки в автоматичному порядку. У переліку фінустанов знаходяться Таскомбанк, ПриватБанк, Універсал Банк (monobank), ОКСІ Банк, Банк Схід, Індустріалбанк, ПроКредит Банк.

Приватний виконавець Анатолій Телявський каже, що якщо раніше необхідно було особисто відносити документи в банк, то зараз це стало автоматизованим і в семи установах працює електронний документообіг.

За його словами те, що було задекларовано Мін'юстом, не відповідає дійсності тому, що "видається бажане за дійсне". Телявський каже, що Мін'юст називає автоматизованим арештом простий електронний документообіг.

Відзначається, що кожен запит на блокування коштів розглядається в індивідуальному порядку незважаючи на те, що система носить назву "автоматична".

Як відомо, жителі України дуже неохоче оплачують власні заборгованості. Вони насилу розлучаються з грошима і роблять це гірше, ніж жителі інших європейських країн. Експерти шляхом простих підрахунків повідомили, що в середньому кожна сім'я накопичила боргів приблизно на 5 тисяч гривень.

Раніше Hyser писав про те, що з пенсіонерів почнуть здирати додаткові податки.

Також Hyser повідомляв, що українців готують до нових податків за квартири.

Нагадаємо, що експерт стривожив прогнозом щодо підвищення податків в Україні.