Відпочинок на українських курортах можуть зіпсувати небезпечні представники місцевої фауни

Сезон відпусток у самому розпалі, тому українці масово їдуть на відпочинок до моря. Однак багато хто навіть не підозрює, що на вітчизняних курортах можна зіткнутися з безліччю "сюрпризів". Туристів на морях України атакують небезпечні "монстри", серед яких змії, сколопендри, морські блохи та навіть скорпіони. Про це пише obozrevatel.
Багато українців відправляються на відпочинок на Азовське море через безліч плюсів. По-перше, там дешевше, ніж на Чорному морі, а по-друге, море дрібніше і швидше прогрівається. Приморськ є одним з найцікавіших курортних містечок в Запорізькій області. Не всі туристи знають, що велика частина баз розташовується на березі не моря, а лиману, в якому власне і таяться головні "сюрпризи".
У пансіонатах і базах відпочинку зазвичай не попереджають, що води лиману уподобали змії. Нещодавно один з туристів, який приїхав з Києва відпочити в Приморськ разом зі своєю сім'єю розповів про несподівану зустріч з місцевим мешканцем.

Чоловік розповів, що вирішив поплавати і в цей момент побачив поруч у воді змію, яка когось їла. Вже потім місцеві жителі пояснили чоловікові, що змій можна часто зустріти в морі, вони приповзають з лиману, щоб пополювати на бичка та іншу дрібну рибу. Найчастіше людям зустрічаються водяні вужі, які не становлять небезпеки для людини, але трапляються і гадюки.

Але це не єдина біда на українських курортах. Так, цього року туристи зіткнулися з навалою морських бліх, які не дають насолодитися відпочинком як на Азовському, так і на Чорному морі. Морські блохи кусають людей у воді, а через деякий час місце укусу червоніє або можуть навіть з'явиться пухирі. Крім того, якщо людина, наприклад, астматик, укус морської блохи може викликати алергічні реакції і навіть анафілактичний шок.

Морські блохи. Фото: obozrevatel
Морські блохи. Фото: obozrevatel

Не обділила природа "сюрпризами" і Київ. У столиці в озері Редькіно, яке знаходиться в Оболонському районі помітили рідкісного і небезпечного мешканця-водяного скорпіона. Його укус викликає мимовільне скорочення м'язів, тому якщо людина знаходиться на глибині, то існує ризик потонути.

Водяний скорпіон. Фото: Facebook / Євген Руденко
Водяний скорпіон. Фото: Facebook / Євген Руденко