У спеку особливо важливо стежити за тим, щоб приготовані блюда довго не зберігалися при кімнатній температурі.

Як відомо високовуглеводні продукти при кімнатній температурі стають прекрасним середовищем для мікроорганізмів, пише "Голос". Якщо при приготуванні більшість мікробів вбиваються, то при повторному розігріві того чи іншого блюда такого ж ефекту досягти просто неможливо.

Імунітет людини здатний впоратися з невеликою кількістю бактерій, тому чим більше їх буде в одному прийомі їжі, тим вище шанс отруїтися. Що стосується дітей, то для їх організму це ще небезпечніше.

Отже, серед найнебезпечніших страв зі складними цукрами, якими легко отруїтися в спеку, вважається рис. Причому найбільш швидко мікроби розмножаться в чистому рисі "без нічого", ніж в тому ж плові з бульйоном або гострими спеціями.

Тому експерти попереджають, що їжу в холодильник слід прибирати, як можна раніше. Однак робити це потрібно після того, як з гарячої посуди ви пересипали блюдо в посуд кімнатної температури.

Найкращим варіантом буде не готувати в спеку багато їжі - краще приготувати на 1-2 рази.

Якщо раптом у вас вийшло багато їжі, не поспішайте її викидати. Наприклад, той же плов прекрасно переносить заморозку в морозилці. А ось картопля ні - вона стає ватною і несмачною.

Якщо у вас є мультиварка, то можна блюдо тримати при температурі 80 градусів до 8 годин без шкоди для нього. Але смакові якості можуть трохи зіпсуватися.

Варто пам'ятати, що такі делікатні масла як горіхове, лляне, гарбузове, а також інші нерафіновані салатні масла мають дуже низьку "точку димлення" — температуру, при якій вони починають розкладатися на шкідливі канцерогенні складові. Тому ніколи не розігрівайте повторно страви, які ви заправили цими маслами. А також, звичайно ж, не смажте на них.

Чиї бабусі смажили на пахучій соняшниковій олії "подарували" своїм онукам багато канцерогенів разом з корисною їжею. А ось чиї для смаження воліли топлене масло, робили дуже правильно - продукт має рекордно високу температуру розпаду і для смаження підходить просто бездоганно.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.

Також Hyser повідомляв, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що медики назвали корисні солодощі, які не шкодять фігурі.