Елексір молодості ще, на жаль не був винайдений, щоб можна було продовжити життя на 5-10 років, випивши всього стаканчик чарівного напою, проте все ж є кілька ключових факторів, які допоможуть прожити довше.

За словами світових медиків ці фактори досить прості і в той же час дієві, пише "Голос". Це збалансоване харчування, регулярна фізична і соціальна активність.

Нове дослідження показало, що недолік всього одної поживної речовини може негативно позначитися на довголітті і ця речовина називається омега-3. При її дефіциті термін життя людини може скоротитися приблизно на 5 років.

Вчені прийшли до цього висновку, вивчивши індекси омега-3 (відсоток від загальної кількості жирних кислот) у більш ніж 2000 чоловік, які були використані для оцінки здоров'я і ризику ранньої смерті. Результат дослідження показав, що чим вище індекс, тим нижче ризик.

Співавтор дослідження Вільям С. Харріс каже, що при практично рівних умовах люди, які мають найвищий індекс омега-3 в середньому жили на 4,7 років довше після 65 років, ніж люди з більш низьким індексом цих кислот.

Попереднє ж дослідження показало, що куріння "забирає" приблизно стільки ж років життя людини. Але вчений поспішив відзначити, що це абсолютно не означає, що шкідливу звичку можна компенсувати добавками у вигляді риб'ячого жиру.

Нагадаємо, що дієтологи рекомендують включати рибу в свій раціон якомога частіше. Однією з найкорисніших риб вважається тунець. Він містить в собі безліч вітамінів, мінералів і органічних сполук. До них відносяться селен, фосфор, залізо, магній, цинк і калій, а також омега-3 жирні кислоти. Крім того, до складу тунця входять вітаміни В12, B6 і D.

У тунці міститься омега-3 жирні кислоти, які здатні знизити рівень "поганого" холестерину в артеріях і кровоносних судинах.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.