Роздрібні ціни на бензин продовжили своє зростання.

Станом на четвер, 8 липня, в порівнянні з попереднім днем також зафіксовано зростання цін на дизельне паливо і автомобільний газ, пише "РБК-Україна".

Згідно з даними моніторингу "Консалтингової групи А-95" середні роздрібні ціни на бензин А-92 становлять 29,18 гривень за літр (+0,02 гривень);

на бензин А-95 - 30,12 гривень за літр (+0,02 гривень);

на дизельне паливо-28,40 гривень за літр (+0,03 гривень);

на автогаз - 15,38 гривень за літр (+0,01 гривень).

Роздрібні ціни на бензин А-95 в Україні:

Відзначимо, що за словами експертів протягом липня цінники на бензин і дизельне паливо можуть піднятися на 40 копійок за один літр. Це пов'язано зі зростанням котирувань на основні продукти переробки нафти в Європі. В середньому вони подорожчали на 5-6%.

Повідомляється, що ціна за один барель нафти вже досягла 77 доларів. У порівнянні з липнем минулого 2020 року вона зросла на 45%. У минулому червні вона коштувала 42 долари.

Нагадаємо, що 1 травня 2022 року в рідкому паливі в обов'язковому порядку почнуть використовувати біокомпоненти. Вони повинні будуть залишати не менше 5 відсотків від складу при абсолютній похибці в половину відсотка. Виняток буде робитися тільки для палива з октановим числом 98 і вище, а також для палива, використовуваного в потребах Міністерства оборони.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про подорожчання палива. Злетить відразу на 6 грн.

Також Hyser повідомляв, що водіям розповіли, чи буде дефіцит палива на АЗС.

Нагадаємо, що українські АЗС зобов'язали попереджати про подорожчання палива заздалегідь.