Починаючи з 1 липня в Києві почали діяти нові тарифи на паркування автомобілів.

Керівництво вирішило надати киянам час для освоєння нових правил і встановлення відповідного додатка. Повідомляється, що протягом двох тижнів водіїв не штрафуватимуть.

Заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Facebook пише, що замість штрафу за неоплачену стоянку, з водіями будуть вести роз'яснювальні бесіди. У разі, якщо автомобіліста не опиниться на місці, йому залишать докладну інструкцію з описом порядку оплати і розмірами штрафів.

Усов зазначає, що київські інспектори будуть "вести особливу місію" до 16 липня. Штрафувати водіїв вони не будуть, але зате будуть вести з ними роз'яснювальні бесіди.

"Водії, які не сплатили за паркування, замість постанови про порушення отримують інформаційну довідку з роз'ясненням про розмір штрафу та порядок оплати. Там вказані офіційні тарифи на паркування відповідно до зон в місті, чітко прописані Додатки і сайти, через які можна здійснити оплату, а також QR-код, через який можна зайти на parking.kyiv.digital і отримати всі необхідні підказки", - зазначив Усов.

Зазначимо, що якщо водій не сплатив паркування, то на нього накладуть штраф, який дорівнюватиме 20-кратному розміру вартості паркування. Вартість паркування залежатиме від зони і становитиме 100, 500 і 700 гривень.

Штраф буде зобов'язаний сплатити юридичний власник транспортного засобу, а не той, хто був за кермом.

Нагадаємо, що водія, якого патрульні поліцейські зупинили в стані алкогольного стану, можуть не тільки оштрафувати, а й позбавити прав. Українське законодавство свідчить про те, що в крові людини допустимо всього 0,2 проміле алкоголю.

Саме стільки допускається для того, щоб згладити помилки алкотестера і організму людини, який може містити невелику кількість алкоголю, навіть якщо він не вживав вино або горілку. Сказати точно, скільки можна випити, щоб прилад показав до 0,2 проміле, точно не можна. Це все залежить від деяких факторів.

Раніше Hyser писав про те, що Рада затвердила нові правила для водіїв.

Також Hyser повідомляв, що Держекоінспекція виявила забруднення ґрунтів, які завдали збитків на 24 мільйони гривень.

Нагадаємо, що водіїв попередили про новинку української поліції, яка дозволить виписувати більше штрафів.