Експерти дали поради, які допоможуть пережити період магнітних бур

У середині липня Україну накриє магнітна буря середньої сили. У дні підвищеної сонячної активності може погіршитися самопочуття не тільки у метеочутливих, але й у здорових людей. Однак існують способи захиститися в ці дні. Про це інформує unian.

Геомагнітними бурями називаються збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно відбиватися на здоров'ї людини. При цьому експерти відзначають, що самопочуття може погіршитися навіть при невеликому підвищенні активності.

Геомагнітна буря в липні. Фото: tesis.lebedev.ru
Геомагнітна буря в липні. Фото: tesis.lebedev.ru

У липні буде кілька небезпечних днів, коли аптечку краще тримати при собі. Так, найближча сонячна активність припаде на 10 липня. Експерти відзначають, що бурі в цей день не буде, а відбудеться все лише сплеск, але і його буде достатньо, щоб викликати нездужання у деяких людей. Більш небезпечними в липні будуть 18 і 19 число. Однак прогноз може з часом зміниться.

У період магнітних бур найгірше себе почувають метеозалежні й літні люди. Також погано може стати людям, що страждають хронічними захворюваннями. Зазвичай в дні підвищеної сонячної активності люди відчувають головний біль, біль в спині та суглобах, нудоту. Також в цей період загострюються хронічні захворювання і підвищується артеріальний тиск.

Для того, щоб пережити магнітні бурі максимально безболісно, лікарі рекомендують дотримуватися кількох правил. По-перше, слід відмовитися від важкої, жирної їжі, а також алкоголю і кави. Потрібно більше часу проводити на свіжому повітрі, приймати контрастний душ перед сном і лягати в один і той же час. При цьому важливо спати не менше 7 годин на добу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, як знизити тиск всього за 5 хвилин.

Також наш портал інформував, що медики назвали топ продуктів, які здатні полегшити головний біль.

Нагадаємо, що експерти назвали бюджетний продукт, який діє як знеболююче.