Для українців була спрощена процедура купівлі іноземної валюти і дорогоцінних металів.

Уряд прийняв дане рішення і зареєстрував нові правила ще 30 червня, внаслідок чого здійснювати подібні інвестиції буде значно простіше, пише "Апостроф".

Тепер всі бажаючі придбати іноземну готівку або дорогоцінні метали, можуть це зробити за допомогою безготівкових транзакцій. Їм не обов'язково потрібно буде йти в касу банку з готівкою гривнями - все це можна буде зробити за допомогою банківської карти. Те ж саме працює і в зворотному напрямку.

Заступник директора "Ощадбанку" Марина Ревуцька каже, що даний підхід дасть клієнтам більше зручностей і стане "логічним продовженням політики лібералізації".

Крім доларів, євро та інших банківських банкнот, за безнал можна буде купувати і дорогоцінні метали, такі як золото, срібло, платина.

За словами керівника роздрібного бізнесу Олексія Карчажкіна, дане рішення спростить процес покупки для громадян, які захотіли придбати валюту або метал за допомогою безготівкових коштів.

Також серед етапів лібералізації, що проводяться Нацбанком в Україні, є розширення можливості українських громадян з інвестування за кордон.

Фізичні особи-резиденти можуть здійснювати подібні операції за участю резидентів-торговців цінними паперами. В ході операції фінансові кошти в іноземній валюті можна переводити на поточний рахунок торговця, а потім - на поточні рахунки нерезидентів або за кордон.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про те, що ранці валют настають глобальні зміни.

Також Hyser повідомляв, що українці скаржаться на те, що" ПриватБанк "почав блокувати кошти на картах"універсальна".

Нагадаємо, що українцям розповіли, що буде з курсом валют цього літа.