Медики впевнені, що є такі алкогольні напої, які допустимо пити в жарку погоду.

Однак варто пам'ятати, що зловживати ними не варто, щоб нашкодити своєму організму і не викликати зневоднення, що дуже небезпечно в спеку, пише "Голос".

Отже, сухе червоне і біле вино у помірній кількості призведе в тонус кровоносні судини. Кращим варіантом буде, якщо вино розбавити з водою - так ви зможете і втамувати спрагу, і розслабитися. Лікарі кажуть, що вино краще не пити на голодний шлунок і не більше 1-2 келихів в день.

Світле легке пиво також можна випити - особливо якщо ви на відпочинку. Але і тут повинна бути міра. Лікарі рекомендують не більше 1 літра в день. У більшій кількості напій погано діє на підшлункову.

Охолоджуючі коктейлі з м'ятою, мате, лаймом є безвинними в спеку. Але ними не варто захоплюватися і пити більше двох келихів в день.

Що стосується лікерів, вермутів, кріплених вин, то вони не втамовують спрагу, а навпаки - викликають її.

Горілка, віскі, текіла викликають спочатку розширення, а потім спазми судин. Коньяк сильно розширює судини, що провокує рясне потовиділення. Підступність шампанського полягає в тому, що воно газоване - воно може "звалити з ніг" людину дуже швидко.

Якщо в напої змішано більше двох видів алкоголю, то він дає дуже сильне похмілля і сильно "б'є" по нирках і печінці навіть в малій кількості.

Крім того, варто пам'ятати, що пити алкоголь за кермом небезпечно. Адже найбільша кількість аварій на дорогах відбувається через зловживання алкоголем серед українських водіїв.

Водія, якого патрульні поліцейські зупинили в стані алкогольного стану, можуть не тільки оштрафувати, а й позбавити прав. Українське законодавство свідчить про те, що в крові людини допустимо всього 0,2 проміле алкоголю.

Раніше Hyser писав про те, що пеціалісти розповіли, кому протипоказаний міцний чай.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали найнебезпечніший маринад для шашликів.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як і що пити, щоб не було похмілля. А також дали поради щодо боротьби з похміллям.