Ціни на оренду квартир у Києві побили річний рекорд

Купівля власного житла клопіткий і дуже дорогий процес, який по кишені не кожному. Тому багато українців орендує житло, але як виявилося і це задоволення не з дешевих. Минулого тижня ціни на оренду квартир у Києві побили річний рекорд. Про це інформує Центр економічної стратегії.

Всього за тиждень вартість оренди однокімнатної квартири в столиці України зросла на 6,6% і досягла 11 843 гривень. Місяць оренди двокімнатної квартири подорожчав на 4% і тепер заплатити доведеться 19 971 гривні. Оренда трикімнатної квартири в столиці стала ж справжньою розкішшю. Ціни піднялися на 6% і становлять 37 271 гривні.

Фото: Центр економічної стратегії
Фото: Центр економічної стратегії

Якщо порівнювати ціни на оренду квартир з липнем минулого року, що вартість зросла в середньому на 21%. При цьому трикімнатні квартири злетіли в ціні найбільше - на 27%. Експерти відзначають, що на цінах на оренду квартир в Києві в минулому році відбилися локдауни, які вводилися навесні та влітку.

Варто відзначити, що придбати власне житло в Києві з кожним місяцем стає тільки важче. Так, у червні середня вартість одного квадратного метра житла на первинному ринку зросла відразу на 800 гривень. При цьому тенденції до підвищення вартість спостерігається з лютого 2021 року. Щомісяця квадратний метр дорожчає в середньому на 500 гривень. Але в той же час, за даними Нацбанку, попит на житло в Києві не падає, а навпаки, починає поступово зростати.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Києві показали найдоступніші квартири в ціновому діапазоні від 20 до 25 тисяч доларів.

Також наш портал інформував, що експерти дали українцям корисні поради щодо купівлі житла.

Нагадаємо, що в Україні гряде серйозна податкова реформа через яку українцям доведеться платити більше податків за квартири.