На сайті British Heart Foundation фахівці опублікували статтю, в якій детально розповідають, який біль відчуває пацієнт перед інфарктом.

За словами фахівців біль у грудях може свідчити про наближення нападу, тому ігнорувати такий біль ні в якому разі не можна.

У разі, якщо біль посилилася і поширилася на руки, спину, шию або щелепу, а також при відчутті загального погіршення самопочуття і появі задишки лікарі рекомендують негайно звернутися за спеціалізованою допомогою.

Якщо больові відчуття в грудній клітку відчуваються по-іншому, то вони можуть говорити про розвивається стенокардії, нетравленні шлунка або і при перенапруженні.

У разі, якщо у людини є гіпертонія, то йому слід уважно стежити за показниками тиску, адже підвищений тиск може привести до інфаркту та інсульту.

Вчені з'ясували, що кращим способом знизити артеріальний тиск є вживання зеленого або чорного чаю. Відомо, що як зелений, так і чорний чай знижують високий кров'яний тиск, і цей ефект в значній мірі пояснюється вмістом рослинних сполук, званих флавоноїдами.

Флавоноїди мають важливе значення в лікуванні гіпертонії та контролі тиску. І зелений, і чорний чай здатні знизити високий артеріальний тиск і один з них здатний зробити це краще.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.