В Україні запропонували заборонити автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. У мережі пояснили, про які "підводні камені" варто знати водіям, які їздять за кермом автомобілів з такими двигунами.

Про це повідомляє портал "mmr"

Український уряд висунув поетапну заборону на ввезення і вивезення з держави транспортних засобів, в яких встановлені двигуни внутрішнього згоряння. Повідомляється, що така заборона буде поширюватися на автомобілі, які були зроблені на території нашої країни.

З 1 січня 2027 року буде заборонено ввозити автомобілі з ДВЗ колишнього вжитку. А з 1 січня 2030 року заборонять нові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, які їздять на бензині і дизелі.

Варто підкреслити, що ці правила не стосуватимуться машин для військовослужбовців. Крім того, таке нововведення жодним чином не працюватиме на машини, на яких працюють на фермах, а не на дорогах.

Також правила не стосуються автомобілів, які перейшли у спадок, і тих, які були зроблені ще в 1981 році. Вся причина такої заборони на автомобілі з ДВЗ полягає в тому, що в навколишнє середовище відбувається викид небезпечних речовин, що серйозно забруднює повітря.

У відповідному законопроекті пояснюють, навіщо замінювати автомобілі з такими двигунами на електричні машини. Так, якщо така заміна відбудеться в повноцінному вигляді, то в повітря повністю зупиниться викид безлічі шкідливих компонентів.

Таким чином, заміна зменшить кількість використання природних ресурсів (газу і нафти). Крім того, що важливо, Україна значно скоротить свою залежність від Російської Федерації.

Нагадаємо, що партія на чолі мера Києва Віталія Кличка запропонувала новий законопроект, який допоможе захистити фермерів.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали конфлікт народних депутатів Юлії Тимошенко та Ольги Стефанишиної через закон про легалізацію марихуани.

Також портал "Hyser" писав, що названо категорії українських громадян, які залишаться без пенсійних виплат.