Народні депутати підтримали відставку Арсена Авакова

Кількома днями раніше глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков подав заяву про відставку. У четвер, 15 липня у Верховній Раді пройшло голосування, в результаті якого народні депутати відправили міністра у відставку. Про це інформує radiosvoboda.

У Верховній Раді пройшло голосування за відставку глави МВС Арсена Авакова, який очолював відомство з 2014 року. Зазначається, що 291 нардеп проголосував за відставку міністра, 7 депутатів були проти, а 17 утрималися від голосування. Також ще 36 народних обранців не голосували.

Відправку Арсена Авакова у відставку публічно підтримали представники кількох фракцій, зокрема "Слуги народу"і" європейської солідарності". Перед початком голосування слово взяв член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов. Він подякував голові МВС за виконану роботу і державну позицію.

Варто нагадати, що про рішення піти з посади глави МВС Арсен Аваков заявив 13 липня тоді ж і подав заяву про відставку. Водночас глава держави Володимир Зеленський вже знайшов заміну Авакову і запропонував на посаду міністра Дениса монастирського. Голосування за його кандидатуру пройде в п'ятницю, 16 липня.

Підкреслимо, що Денис Монастирський є народним депутатом від фракції "Слуга народу". Його кандидатуру на посаду глави МВС Володимир Зеленський запропонував на з'їзді партії в той же день, коли Арсен Аваков подав заяву про відставку.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Арсен Аваков розповів про ймовірність диверсійних атак на території України.

Також наш портал інформував, що глава держави Володимир Зеленський призначив собі нового прессекретаря: що про нього відомо.

Нагадаємо, що у Кремлі розповіли, чому глава РФ Володимир Путін не хоче проводити переговори з президентом України Володимиром Зеленським.