Високий рівень холестерину в організмі може спровокувати інсульт

Щорічно жертвами інсульту по всьому світу стають мільйони людей. Причому ця хвороба загрожує не тільки літнім, а й людям в молодому віці. Так, лікарі знайшли зв'язок між холестерином і ризиком розвитку інсульту. Про це інформує портал storinka.

Лікарі встановили, що одним з факторів, які істотно підвищують ризик інсульту став високий рівень холестерину в організмі. Також привести до інсульту може така шкідлива звичка як куріння. Найчастіше жертвами інсульту стають чоловіки у віці до 50 років. Це пояснюється тим, що серед цієї групи найбільше курців. Плюс до всього у них фіксується високий рівень холестерину і несприятливий емоційний фон, що не додає здоров'я.

Експерти відзначають, що інсульти все частіше трапляються серед молодого населення. Згідно зі статистикою близько 10-15% інсультів зустрічаються у людей у віці від 18 до 50 років. Крім вище згаданого, лікарі відносять до факторів підвищує ризик інсульту надлишкову масу тіла і цукровий діабет.

Від інсульту не застрахований ніхто, проте можна істотно знизити цієї недуги. Для цього слід розуміти, що в деяких продуктах міститься дуже багато холестерину, в їх число входить і улюблений багатьма фаст-фуд. Медики рекомендують не зловживати такими стравами і продуктами. Важливо максимально урізноманітнити раціон і додавати в нього фрукти, овочі, горіхи, рибу і бобові культури. Всі ці продукти допоможуть знизити рівень холестерину, якщо в організмі його в надлишку.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли про найбільш нетиповий симптом інфаркту міокарда, що наближається.

Також наш портал інформував, що медики назвали прихований симптом "тихого" інфаркту, на який можна не звернути увагу.

Нагадаємо, що фахівці назвали три симптоми, що вказують на небезпечні для здоров'я показники тиску.