Помідор є улюбленими ласощами багатьох українців, адже вони неймовірно смачні і корисні для організму.

У них міститься речовина лікопен, завдяки якому зменшується ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та онкологічних захворювань, пише "Голос".

Однак існують люди, яким категорично протипоказано вживати помідори в їжу.

Так, якщо людина страждає печією, то йому слід з острожностью їсти овоч. Особливо це стосується тих, у кого печія саме від помідорів.

Лікар-дієтолог, ендокринолог Альбіна Комісарова предудпреждает, що дана реакція є індивідуальною і необхідно поспостерігати свої відчуття після з'їденого овоча.

Спеціаліст розвінчала міфи про вживання томатів, зокрема про те, що помідори багаті дубильною кислотою, що підвищує кислотність шлункового соку і призводить до виразки. За її словами концентрація шлункового соку регулюється виключно людським організмом в залежності від їжі, що надходить. Лікар підкреслює, що не існує продуктів, які змогли б викликати виразку або гастрит. Вона згадала про цитрусові, які також не причетні до виникнення захворювань шлунково-кишкового тракту.

Помидоры
Помидоры
Помидоры

Відзначимо, що помідори сприятливо впливають на серце. Томатний сік допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і ризик утворення тромбів, а ще він нормалізує артеріальний тиск.

Регулярне поїдання помідорів запобігає запори.

Помідори - це хороше джерело харчових волокон і вітамінів групи В. Вони також мають низький глікемічний індекс, особливо, в свіжому вигляді.

Люди, які віддають перевагу томатному соку, міцніше сплять, а вранці промипаються бадьорими і повними сил.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.

Також Hyser повідомляв, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що медики назвали корисні солодощі, які не шкодять фігурі.