Експерти розповіли, але що можуть вказувати болі в ногах

Велика кількість людей стикаються з болем у п'яті, яка впливає на стопу і гомілку. Навіть незважаючи на те, що хвора п'ята при відповідному відпочинку може досить швидко відновитися, люди нерідко ігнорують ранні ознаки болю і продовжують займатися своєю звичайною діяльністю, що може стати причиною посилення травми. Про це повідомляє портал "Жіночий світ".

Оскільки п'ята є найбільшою кісткою в стопі, вона нерідко травмується через занадто сильних навантажень. Залежно від тяжкості стану біль в п'яті може відрізнятися: це може бути запалення, травма або системне захворювання. Двома найпоширенішими причинами болю п'яті стають підошовний фасциит і ахіллове сухожилля.

Підошовний фасциит-запалення підошовної фасції, товстої волокнистої стрічки, що з'єднує п'яту з передньою частиною стопи, яка підтримує звід стопи і амортизує тиск, однак, коли вона запалюється або розривається, тиск на стопу може стати причиною гострого болю. У виникнення фасциита може бути безліч причин, таких як носіння невідповідного взуття, важкі навантаження, біг, ожиріння і т. д.

Хвороба проявляє себе як біль в нижній частині п'яти, яка поширюється на звід стопи. Найгостріша біль зазвичай відчувається при перших ранкових кроках, після чого вона поступово знижується.

Друга причина-запалення ахіллового сухожилля. Воно є найбільшим і найсильнішим сухожиллям в тілі людини. Запалення може бути викликано діяльністю, яка надає серйозну напругу на сухожилля, наприклад біг або гра в баскетбол.

Запалення проявляє себе болем в задній частині п'яти, яка посилюється при фізичних навантаженнях. Біль також можна відчути на наступний день після тренування. Навколо сухожилля може з'явитися набряк, а руху можуть стати скуті.

Така проблема частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Факторами ризику запалення цього сухожилля є старість, плоскостопість, ожиріння, псоріаз, підвищений тиск і прийом деяких ліків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, яке м'ясо здатне спровокувати інсульт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці виявилися шоковані цінами на перші кавуни в цьому році.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, яку небезпеку можуть становити кондиціонери.