Кабінет Міністрів України прийняв рішення виплачувати додатково по 2 000 гривень щомісяця деяким категоріям пенсіонерів. Кому ж так пощастило?

14 липня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення підвищити пенсії військовим пенсіонерам. Тепер вони щомісяця отримуватимуть доплату в розмірі 2 тисяч гривень. Однак, отримувати цю виплату будуть не всі.

Як виявилося, таке рішення Кабміну було продиктоване тим, що пенсійні виплати військових, які вийшли на пенсію до 1 березня 2018-го року майже вдвічі менше тих, що отримують військові, які вийшли на пенсію після зазначеної дати. Ось цю несправедливість і вирішили усунути в Кабміні. Доплату до пенсії у розмірі 2 тисяч гривень, за підрахунками, отримають близько 400 тисяч осіб.

Також уряд встановив нову суму мінімальної пенсії для військових. Вона склала 3 894 гривні.

Зазначимо, що раніше уряд запустив програму індексації пенсій для пенсіонерів. Однак Пенсійний фонд стверджує, що грошей у бюджеті для цього немає. В Україні назріває проблема з пенсіонерами, оскільки кількість офіційно працюючих громадян не в змозі забезпечити Пенсійний фонд необхідною сумою для виплати пенсій всім пенсіонерам. Системного вирішення цієї проблеми поки не розробили.

Як повідомлялося раніше, були названі регіони України, де виплачують найбільші пенсії. Де і ким вигідно працювати, щоб отримувати найбільшу пенсію?

Hyser також писав, що у Верховній Раді спланували життя українців на найближчі три роки. Депутати встановили нові зарплати і пенсії для українців.