Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про підвищення заробітної плати для медиків.

В Україні давно говорять про те, що медикам потрібно збільшити заробітні плати. Тому що вони дуже маленькі. А зараз на них покладено максимальну відповідальність і навантаження у зв'язку з пандемією коронавірусу. І просто неможливо допустити, щоб вони отримували ті копійки.

Цього разу про підвищення заробітної плати для медиків заговорив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він заявив про те, що виплати будуть збільшені до рівня 1 тисяч доларів.

Так, середня зарплата в екстреній медицині буде до 29 тисяч 869 грн (після оподаткування — 24 тисячі 44 грн). Зараз люди такої професії отримують набагато менше.

Працівники первинної ланки медицини (сімейні лікарі, педіатри та терапевти, які не мають спеціалізації) - до 16 тисяч 357 грн (після оподаткування — 13 тисяч 167 грн).

У вторинній ланці (працівники, які надають послуги при травмах, отруєннях, патологічних станах, вагітності, допомагають відновлюватися після хвороб) - до 13 тисяч 300 грн (після оподаткування — 10 тисяч 706 грн).

Але при цьому є одна умова. Таке підвищення очікується тільки з наступного року. А цього року медики змушені працювати на мінімальні заробітні плати. Хоча виконувати роботу вони повинні на 100%. Чому така несправедливість ніхто не розуміє. Також ніхто з політиків не може цього пояснити.

Нагадаємо, що в Україні зросла мінімальна заробітна плата. В уряді не раз говорили про те, що вона ще буде підніматися, але вже не такими темпами і не в таких розмірах. Тепер підвищення виплат буде поступальним.

Раніше Hyser писав про те, що у Верховній Раді розпланували рівень заробітної плати, пенсії на три роки вперед.

Також писали, що депутати заговорили про нові заробітні плати для українців.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як можна отримати пенсію без картки.