Вчені із Всесвітньої організації охорони здоров’я стверждують, що хвороби серця займають ведуче місце серед причин передчасної смерті у всьому світі.

Наукові дослідження продовжують проводяться постійно і завдяки їм людство дізнається нові факти щодо серцево-судинних захворювать, пише "Жіночий світ". Нові дослідження показали, що група крові фактично може збільшувати ризик інфаркту.

Американські вчені кажуть, що найнижчий ризик серцевого нападу у людей з першою групою крові. Висновки було зроблені, коли спеціалісти проаналізували дані про здоров’я понад 400 тисяч осіб.

Люди, які мають другу або третю групу крові мають ризик виникнення інфаркту в сумі на 8% вище, ніж у людей з першою групою крові.

Європейське товариство кардіологів у 2017 році проводило подібне дослідження за участю понад 1,36 млн. Лікарі виявили, що люди з II і III групою крові частіше страждають від серцево-судинних захворювань.

Люди з третьою групою крові мають найвищий ризик інфарктів. Тобто він підвищений на 15%.

Однак у людей з другою групою крові був виявлений максимальний ризик серцевої недостатності. Вони мали на 11% вищий ризик виникнення хвороб серця, ніж у людей з іншими групами крові.

Фахівці пояснюють, що серцева недостатність має тенденцію розвиватися поступово, на відміну від нападів, які відбуваються раптово.

Нагадаємо, що американські медики заявили, що представниці прекрасної статі, які споживають достатню кількість риби, а також омега-3 жирні кислоти в добавках, мають більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Така риба, як тунець має в своєму складі безліч вітамінів, мінералів і органічних сполук. До них відносяться селен, фосфор, залізо, магній, цинк і калій, а також омега-3 жирні кислоти. Крім того, до складу тунця входять вітаміни В12, B6 і D. В ньому також міститься калій, який є судинорозширювальним засобом.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.