Вчені-медики з Південної Кореї виявили, що раптова втрата слуху може бути пов'язана з виникненням інсульту.

Вони провели дослідження за участю 154 осіб, у яких виникли проблеми зі слухом, причому виникли раптово, пише "cursorinfo". Повідомляється, що протягом наступних 11 років частота інсультів у них була вдвічі вищою, ніж у контрольній групі.

Однак деякі експерти не згодні з такими висновками тому, що не були враховані додаткові фактори ризику, серед яких куріння, індекс маси тіла, рівень ліпідів в крові, куріння і споживання алкоголю потерпілими.

Раптова втрата слуху донині дивує лікарів і вони напевно не знають справжню причину походження такого явища. Вони підозрюють, що симптоми викликають порушення кровообігу у внутрішньому вусі. Саме тому, вони пов'язують втрату слуху з ризиком виникнення інсульту.

Причини як інсульту, так і раптової втрати слуху однакові: стрес, високий кров'яний тиск, підвищена тенденція до утворення тромбів, високий рівень ліпідів в крові або споживання нікотину мають першорядне значення.

Медики кажуть, що "тихі інсульти" або міні-інфаркти є ознакою серцевого нападу, що насувається. В основному порушення кровообігу відбувається в невеликій ділянці мозку і на короткий час, тому пацієнти можуть їх не помічати або неправильно інтерпретувати.

Врачи рассказали о первых признаках развития раковой опухоли в организме
Врачи рассказали о первых признаках развития раковой опухоли в организме

Нагадаємо, що за словами американських медиків жінки, які споживають достатню кількість риби, а також омега-3 жирні кислоти в добавках, мають більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Так, наприклад, тунець містить в собі велику кількість вітамінів, мінералів і органічних сполук. До них відносяться селен, фосфор, залізо, магній, цинк і калій, а також омега-3 жирні кислоти. Крім того, до складу тунця входять вітаміни В12, B6 і D. У ньому також міститься калій, який є судинорозширювальним засобом.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.