Відповідно до закону паркувальникам заборонено вимагати у водіїв готівкові гроші.

Оплатити ж послуги українці можуть безготівково, а талони і абонементи продаються в певних місцях, пише "Апостроф".

У постанові Кабінету Міністрів України № 1342 від 2009 року оплатити за паркування водії можуть тільки безготівковим розрахунком за допомогою мобільного додатку, внісши гроші в паркомат або за допомогою автоматичного в'їзного терміналу.

Існує тільки одна ситуація, в якій знадобиться готівка і це придбання паперових талонів і абонементів на парковку. Але їх необхідно купувати не у сумнівних паркувальників.

У столиці такі талони і абонементи можна купити в мережі кіосків "Союздрук" або прямо в офісі КП "Київтранспарксервіс". Але підійти до водія і зажадати у нього готівкові гроші за парковку не має ніхто права.

Люди в жовтих жилетах, які знаходяться на парковках, можуть тільки допомогти з вибором паркомісця. Вони можуть показати, вказати на вільне місце, але не більше того.

Дані правила стосуються тільки парковок, які належать місцевій владі. Комерційні паркінги і стоянки, які, наприклад, знаходяться у торгових центрів, до них не відносяться. Щоб українцям було легше орієнтуватися, де приватний паркінг, а де Державний, існують карти і списки муніципальних парковок на сайтах місцевих рад.

Раніше Hyser писав про те, що українців насмішило вірусне відео з "працівником місяця" на парковці.

Також Hyser повідомляв, що у Києві автомобілістів чекають нові штрафи.

Нагадаємо, що українських водіїв чекають серйозні нововведення.