Дієтологи схильні вважати, що манна каша у спеку може нашкодити організму.

Відомо, що раціон людини повинен бути скоригований з урахуванням погоди, адже при високих температурах нам потрібно куди менше їжі, ніж зазвичай, пише "Голос".

Але існують продукти, які не дають потрібного ефекту насичення і манна каша - один з них. Після порції каші людина знову відчуває голод.

Фахівці пояснюють, що в умовах спеки людина незабаром знову захоче їсти. Причому манна каша швидко перетравлюється людським організмом на відміну від інших круп, які дарують насичення на більш тривалий час.

Крім того, в спекотні дні краще готувати каші на воді, ніж на молоці, адже другими отруїтися завжди ризик вище.

Нагадаємо, що каші є основою раціону багатьох людей, але фахівці поспішають попередити всіх любителів круп, адже їх користь сильно перебільшена.

Дієтолог Наталія Самойленко розповіла трохи про каші і про їх справжню "цінності" в ефірі студії і перше на що вона звернула увагу - це глютен у складі продукту.

Так, каші на молоці хороші для дітей в період їх зростання, а ось що стосується дорослої людини, то вона посприяє його росту тільки вшир.

Найшкідливішою кашею вважається манна каша. Її калорійність перевищує енергетичну цінність деяких десертів і провокує скачки інсуліну в крові. Особливо, якщо вона приготовлена на молоці.

Наприклад, шоколадний пудинг містить 150 ккал в 100 грамах, а в каші 173 ккал.

Раніше "Hyser" писав про те, що ця каша захистить організм від серйозних недуг.

Також "Hyser" повідомляв, що лікарі попередили про шкоду популярної в українців каші.

Нагадаємо, що названа каша, яка провокує виразку шлунка.