Медики розповіли, який фрукт виявився найбільш корисним для печінки.

Після ряду досліджень стало відомо, що абрикос допоможе вивести токсини, знизити рівень холестерину в крові, побороти зайву вагу і вилікувати печінку, пише "Хартия 97".

В абрикосі міститься пектин, який нейтралізує пестициди, іони важких металів, а також ряд інших шкідливих для людини речовин.

Також в його складі є вітамін А або бета-каротин, вітамін С, В, В1 і мінеральні речовини - магній, фосфор, йод, залізо і калій.

Лікарі рекомендують вживати абрикос при захворюваннях щитовидки. Корисний він і для тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Вживання абрикосів сприятливо для зниження ваги, а також надає позитивний ефект для зору.

Вітаміни краси - А і Е живлять шкіру, зволожують її, дарують сяйво і пружність. Також вони сприятливо позначаються на стані волосся і нігтів.

Абрикос
Абрикос

В абрикосах також міститься клітковина, причому два її види - розчинна і нерозчинна. Розчинна контролює кислотність шлунка і рівень цукру в крові, а друга підтримує мікрофлору кишечника.

Корисний фрукт сам по собі є проносним.

Але не всі його компоненти роблять позитивну дію. Так, наприклад, речовина амігдалін, яке міститься в кісточці фрукта, в стравоході перетворюється в синильну кислоту і може привести до отруєння.

Негативний ефект від вживання абрикоса також може бути у діабетиків, людей з порушенням обміну речовин, хронічними захворюваннями щитовидної залози, при гострій виразці шлунка, панкреатиті і хворобах печінки.

Раніше Hyser писав про те, що названі літні ягоди, які не можна їсти.

Також Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, для кого небезпечно їсти чорницю у великій кількості.

Нагадаємо, що вчені назвали унікальні фрукти, які допоможуть зміцнити спину.