Фахівці розповіли про те, що в Україні продовжує зростати вартість продуктів харчування. Так, наприклад, мова йде про соняшникову олію, яка в осінній період серйозно виросте в ціні і досягне 100 гривень за 1 літр.

Про це повідомляє портал "Today.ua"

Ні для кого не секрет, що в Україні є постійна проблема з подорожчанням продуктів харчування. Українців постійно попереджають про те, що їм доведеться піднакопити, щоб купити собі їжі. Так, подорожчання зараз торкнулося соняшникової олії, яка теж виросте в ціні.

У той час, як вартість соняшникової олії на світовому ринку серйозно знижується, в нашій країні воно продовжує зростати в ціні. Так, експерти попередили українців про підвищення ціни на цей продукт харчування. Восени 1 літр соняшникової олії можна буде придбати за 100 гривень.

Останнім часом ціна на цей продукт в нашій країні збільшилася практично на 90%. Як повідомляє економіст Олег Пендзин, За останній рік в нашій країні щомісяця зростає ціна на цей продукт. Наприклад, з початку цього року масло стало дорожче на 60%, а зараз – практично на 4%.

Економіст стверджує, що немає підстав для подорожчання соняшникової олії в нашій країні. За його словами, це робиться для спекуляції з боку виробників, які отримали монополію. А ось в Європі ці виробники продають товари за цінами, які нижче, ніж в Україні.

Фахівець прогнозує, що восени цього року українці зможуть купити 1 літр соняшникової олії за більш, ніж 100 гривень. Через те, що значно подорожчає сировина і попит на цей продукт останнім часом збільшився, і буде дорожчати масло.

Нагадаємо, що українським громадянам розповіли про те, які продукти харчування в країні значно зростуть в ціні і серйозно «вдарять» по гаманцях.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про те, що в країні серйозно подорожчав популярний овоч, а саме – буряк.

Також портал "Hyser" писав, що українців шокували рекордними цінами на ранні кавуни, які так люблять вживати в літній період.