Підвищений тиск зазвичай важко діагностувати. Коли він дає про себе знати поганим самопочуттям, це говорить про те, що в організмі вже пошкоджені внутрішні органи.

Лікар терапевт Стюарт Сандерс розповів, що високий тиск може пошкодити внутрішні органи людини. Поки тиск в рамках норми, людський організм адаптується до його незначного підвищення. Однак гіпертонія-підвищений тиск на стінки судин – може викликати незворотні реакції в різних органах людського тіла.

Мозок. Не секрет, що високий тиск може спровокувати інсульт. Однак навіть без ознак інсульту такі симптоми, як нудота, головний біль і проблеми із зором, вказують на те, що високий тиск згубно впливає на ваш мозок.

Нирки. Гіпертонія також призводить до проблем з нирками. Слабкість, труднощі з концентрацією і втрата енергійності на тлі підвищеного тиску може вказувати на незворотні зміни в нирках.

Серце. Гіпертонія також може викликати серцевий напад. Ранніми симптомами проблем з серцем на тлі високого тиску є задишка і опухлі ноги.

Доктор рекомендує регулярно перевіряти свій кров'яний тиск. А при підвищеному тиску відразу звертатися за допомогою до фахівця. Чекати незворотних реакцій на гіпертонію з боку внутрішніх органів не варто, інакше лікування буде більш тривалим і дорогим. Крім того, гіпертонія може бути смертельна, якщо викличе великий інсульт або інфаркт. Так що подбайте про своє здоров'я заздалегідь.

Як повідомлялося раніше, вчені назвали ягоду, яка допоможе нормалізувати тиск і продовжити вашу молодість.

Hyser також писав, що медики розповіли, скільки кавуна можна з'їсти в день, без шкоди для організму.