За статистикою, в 40% випадків пожеж їх причиною є необережне поводження з вогнем. Так, загоряння в побутових умовах, як правило, обумовлені випадковостями і людським фактором. Що сталося в гуртожитку медуніверситету Івано-Франківська 30 Липня зараз розбирається поліція, проте 88 студентів на своїй шкурі вже відчули присмак гару і почуття страху.

Так, вчора, 30 липня, о 21: 21 до Служби порятунку Івано-Франківська надійшло повідомлення про масштабну побутову пожежу. Про це повідомило Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Рятувальників викликали на вулицю Тролейбусну, так як з вікна 5 поверху дев'ятиповерхового гуртожитку Національного медичного університету виходив дим і було видно полум'я.

Як з'ясувалося, вогонь спалахнув в одній з житлових кімнат на п'ятому поверсі. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору.

Щоб не постраждали люди, адміністрація гуртожитку прийняла рішення вивести на свіже повітря всіх, хто на момент пожежі знаходився в будівлі. Таким чином було евакуйовано 88 осіб (іноземці, студенти Івано-Франківського національного медичного університету).

Завдяки професійним діям пожежників, пожежу було локалізовано о 21:47, а о 21:57 - повністю ліквідовано. До гасіння пожежі від ГУ ДСНС в області було залучено 10 одиниць техніки та 39 чоловік особового складу.

На щастя, ніхто з людей не постраждав, але вогнем повністю знищені речі домашнього вжитку та меблі в житловій кімнаті на площі 20 м. кв.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

До слова, всього ж за минулу добу, 30 липня, на Івано-Франківщині зафіксували 5 пожеж. Так, в с. Підкамінь на площі 50 м.кв. в полі, на відкритій території горіла стерня. Крім того, в Івано-Франківську по вул. Грюнвальдській врятовано і госпіталізовано до медичного закладу чоловіка 1941 р.н., що постраждав на пожежі на п’ятому поверсі житлового будинку.

Раніше Hyser писав, що на одному з найбільших хімічних заводів Півдня Росії стався вибух.

Також наш портал повідомляв, що потужне полум'я охопило потяг з пасажирами біля Миколаєва.

Нагадавши, потужні пожежі дісталися до популярних курортів.