Зараз в Україні популяція хижих тварин неухильно скорочується. Як правило, вовки, ведмеді і рисі намагаються уникати людей і вибирають для проживання самі глухі закутки природи, а нападають, тільки захищаючи своє житло або потомство. В умовах зоопарків природні інстинкти трохи притупляються, проте за своїх немовлят і там хижі тварини готові вступити в боротьбу з людиною.

Днями стало відомо, що під Полтавою на 32-річного чоловіка ззаду напала пантера і покусала його за голову. НП сталася 29 липня в приватному зоопарку в селі Ковалівка під Полтавою.

Інцидентом того ж дня зацікавилася поліція. Так, слідчо-оперативна група встановила, що під час нападу хижака чоловік перебував у вольєрі, а пантера, швидше за все, боялася за своє потомство, яке привела всього два тижні тому, - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Свідки трагедії з жахом згадують як пантера зняла чоловікові скальп.

"Вона сиділа у нього на плечах і в пащі тримала верх його голови. У нього не було верхньої частини скальпа, вона йому відірвала", - розповідала правоохоронцям жінка, яка стала свідком інциденту.

І дійсно, за словами Володимира Пінчука, лікаря-травматолога Полтавської обласної лікарні, куди доставила швидка допомога потерпілого, він перебував у критичному стані.

"Фактично був знятий скальп з голови, численні рвані рани тулуба, обличчя і кінцівок. Під час операції був реімплантований знятий скальп з волосяної частини голови", - розповів лікар.

Станом на сьогодні, 31 Липня, постраждалого від нападу пантери чоловіка вже перевели з реанімації в травматологію загрози для його життя більше немає. Він у свідомості, але розповідати про обставини цього випадку нічого не хоче.

Відзначимо, що в приватному зоопарку Ковалівки, де стався інцидент з хижаком, коментувати НП також відмовляються. Ще б пак, потерпілий не був працівником екопарку і тепер адміністрації закладу загрожує покарання від грошового штрафу до двох років обмеження волі. При цьому потерпілий і директор зоопарку довгий час дружать, так як обидва за освітою ветеринари.

"Він начебто товаришем директора зоопарку, який іноді консультується з ним, тому що за освітою обидва ветеринари", – розповів речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв.

Раніше Hyser писав, що ведмідь напав на групу з чотирьох туристів в районі дев'яти озер араданского хребта.

Також наш портал повідомляв, щов Індії вигнаний зі зграї слон убив 16 людей.

Нагадавши, під Києвом у смертельній ДТП загинули дві людини.