Експерти розповіли, коли в Україні почнеться серйозна проблема з питною водою.

Експерти з усього світу вже не раз заявляли про те, що питна вода практично закінчується і через певну кількість часу багато країн можуть зіткнутися з її нестачею. У числі цих країн також знаходиться і Україна. Як прогнозують експерти, що питної води в нашій країні може стати істотно менше вже через 30 років.

Справа в тому, що підприємства зливають нечистоти прямо в Дніпро, це, а також ряд інших факторів, може призвести до екологічної катастрофи.

Про це вже не раз говорилося і багато писали заяви до суду на такі підприємства, але особливого результату цього не дало. Нечистоти як зливалися, так і продовжують зливатися в Дніпро.

Про проблему з питною водою розповів голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

За його словами, за останні 25 років в Україні зникло близько ста річок. Однак, причина не тільки в змінах клімату, але і в порушеннях природоохоронного законодавства – забрудненні, засміченні річок, нераціональному використанні водних ресурсів.

Крім того в Україні поширене незаконне Сільське господарство. Це теж сильно шкодить чистоті стічних вод. Так як багато недобросовісні аграрії зливають в них залишки від добрив і різні хімікати, які використовують у своїй діяльності. Це також сильно забруднить води і робить їх вже непридатними для пиття.

З несанкціонованих звалищ у воду змиває пластик, що також призводить до забруднення річок. Промислові підприємства, які не мають сучасного очисного обладнання, зливають в річки відходи, що містять ртуть, залізо і навіть радіоактивні частинки.

Проблема нестачі чистої води може гостро постати в Україні вже в 2050 році.

Раніше Hyser писав про те, що екологи передрекли українцям вимирання, до катастрофи Залишилося 20 років.

Також писали, що перед В'їздом до Кирилівки зняли моторошне відео.

Нагадавши, що відбувається на пляжах дитячого табору в Одесі.