Експерти розкрили подробиці того, хто може завозити штам "Дельта" в Україну.

Українців попереджають про те, що штам коронавірусу під назвою "Дельта" продовжує активно поширюватися в країні. Тому розслаблятися і ігнорувати епідеміологічні заходи поки дуже рано. Експерти запевняють, носіння захисної маски в громадських місцях, наявність вакцин, обробка рук антисептиком допоможе захистити організм від небезпечного вірусу.

Індійський штам коронавірусу, відомий як" Дельта", у Львівській області підозрюють вже в 9 осіб. Їх зразки направили до Києва і поки очікують результати. Крім того даний вид вірусу був зафіксований і в інших містах України.

Як заявила керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко як правило інфіковані штамом "Дельта" приїжджають з Індії та Росії. Але крім цих двох країн новий штам коронавірусу був виявлений в США, а також Туреччині. Тому цілком ймовірно, що його можуть привезти на територію України і з цих країн.

Раніше головний санітарний лікар України Ігор Козак заявив про те, що вже цієї осені варто очікувати нової епідемії в країні. І вона якраз буде спровокована штамом "Дельта". Подібної думки також дотримуються і інші лікарі, вірусологи та експерти. Тому українців закликають і не ігнорувати вакцинацію і зробити її найближчим часом.

Тоді є шанс, що до настання епідемії у людини встигне виробитися імунітет і достатня кількість антитіл в організмі. Це допоможе захиститися від нового виду штаму, а якщо зараження все таки відбудеться, то людина набагато простіше його перенесе. Особливих ускладнень не буде.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні буде продовжено карантин, так як ситуація з кількістю хворих не поліпшується.

Також писали, що у Києві почали активну підготовку до локдауну.

Нагадаємо, що головний санлікар відповів на популярні запитання українців про новий карантин.