Експерти Київської школи економіки вважають, що спалах ковида може початися в найближчі два тижні.

В Україні багато експертів прогнозують, що найближчим часом в Україні може початися спалах небезпечного коронавірусу. Такої ж думки дотримуються і експерти Київської школи економіки.

"Ризик швидкого спалаху в Україні щотижня збільшується. Незважаючи на те, що ситуація залишається контрольованою, і медична система не перевантажена (ліжка з киснем завантажені на 9%, реанімаційні – на 12%), спалах можливий протягом найближчих двох тижнів. Основними причинами є зростання захворюваності в світі",-сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко в ході онлайн-презентації аналізу ситуації з поширенням COVID-19 у вівторок.

При цьому немає ніяких конкретних даних, в якому саме регіоні може початися спалах. Тому що ситуація вкрай нестабільна.

Зараз зростання захворюваності спостерігається щонайменше в 20 регіонах нашої країни з 25. Але поки це складно назвати спалахом захворюваності.

Експерти закликають керівництво всіх регіонів вже зараз вживати термінових заходів щодо виявлення нових хворих та їх ізоляцію. Тому що якщо заходи не вжити зараз, то потім може бути занадто пізно. Зупинити приріст нових хворих буде вкрай важко. До теж досвід минулих локдаун показує, що без застосування строгих обмежень позитивної динаміки дуже складно домогтися.

У Києві вже зараз стали готуватися до нового локдауну. Адже його багато експертів прогнозують вже на цю осінь. Також українців закликають не відкладати з вакцинацією, щоб потім не було зовсім пізно. На вироблення імунітету теж треба час.

Раніше Hyser писав про те, що штам "Дельта" на всю атакує Україну, кількість хворих зростає з кожним днем.

Також писали, що експерти розповіли нові подробиці наближається локдауну.

Нагадаємо, що озвучено приблизні дати введення нового локдауну.