У середу, 4 серпня, в Кабмін зайшов чоловік з гранатою і сказав, що будівля захоплена.

Як повідомляє канал Новини.LIVE, чоловік агресивно погрожував підірвати гранату і сказав, що «живим звідти не піде, сяде на 10 років».

За словами депутата ВР Антона Головенка, чоловік з гранатою - ветеран АТО (служив сапером у батальйоні Айдар і був контужений). ЗМІ також повідомляють, що його звати Володимир Прохнич.

Фото Володимира Прохнича

На місці вже помічений спецназ і вибухотехніки.

У разі відмови добровільно припинити правопорушення до чоловіка будуть застосовані поліцейські заходи, передбачені законом

Про це заявили в поліції Києва. І додали, що зараз з чоловіком, який прихопив будівлю Кабміну, ведуться переговори. У Києві введена спеціальна поліцейська операція.

Тим часом, відомо, що чоловік зайшов до будівлі Кабміну не через центральний вхід, а збоку, з вулиці Садової.

Також повідомляється, що в Києві перекрили рух вулицями Грушевського і Садовою через поліцейську спецоперацію.

"У зв'язку з проведенням спеціальної поліцейської операції перекрито рух вулиця Грушевського (від Паркової дороги до Шовковичної) і вулицю Садову", - йдеться в повідомленні поліції.

Оновлення: чоловіка затримали.

Озвучено перші коментарі поліції після затримання терориста. Так, чоловік воював на Донбасі, був двічі поранений. Отримав черепно-мозкову травму на війні. Його життєві обставини змусили його захопити Кабмін. Але які - не повідомляється.

Переговори з Прохничем проводив його товариш, який допоміг поліції затримати його. Чоловік, який вів переговори, заявив, що Володимир багато працював на СТО. Самі переговори йшли хвилин 10. Сила не застосовувалася. Граната і правда була бойова - РГН.

Тепер Прохничу загрожує до 15 років в'язниці за захоплення заручників.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві було знайдено тіло відомого активіста.

Також писали, що у Запоріжжі сталася масштабна пожежа в багатоповерхівці, на місце прибули рятувальники.

Нагадаємо, що у Чернігівській області сталася жахлива ДТП, шансів вижити не було.