В українському уряді анонсували підвищення виплат для пенсіонерів

З 1 грудня поточного року уряд збирається підвищити мінімальну і максимальну пенсія до рівнів 1934 і 19 340 гривень відповідно, тобто одержувачі пенсій зіткнуться з надбавкою в розмірі від 80 до 800 гривень. Про це йдеться в затвердженому Державному бюджеті України на 2021 рік.

Повідомляється, що надбавку в 800 гривень, тобто максимальну пенсію, отримають українці, середня заробітна плата яких за підсумком 35 років страхового стажу практично в сім разів перевищувала середню зарплату.

Варто відзначити, що зарплата, яка на сьогоднішній день враховується Пенсійним фондом України становить 12,3 тисячі гривень. Йдеться про цифру, з якою виплачено єдиний соціальний внесок. Реальна ж середня зарплата по Україні вже досягла рівня в 14 тисяч гривень.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день ніхто, крім суддів на заслуженому відпочинку, не можуть отримувати пенсійні виплати, що перевищують за розміром 10 мінімальних пенсій. З одного боку, подібне обмеження дозволяє економити Пенсійному фонду, а з іншого — є обмеженням прав громадян. Мало хто знає, що є і максимальна сума заробітної плати, з якої буде виплачуватися внесок на пенсії — 90 тисяч гривень. Таким чином, якщо зарплата українця становить, наприклад, 100 або 110 тисяч гривень, то внесок потрібно буде платити тільки з 90 тисяч гривень.

Станом на липень поточного року середній розмір пенсії по Україні збільшився до 3,7 тисяч гривень. Одночасно з тим, найвагоміший рівень середньої пенсії спостерігається, очікувано, в Києві-5,1 тисяч гривень, а найнижчий — 2,9 тисячі гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві фінансів розповіло, в яких банках можна отримувати основні бюджетні виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі українців попередили про відповідальність за зарплати в конвертах.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, у кого в серпні підвищаться пенсійні виплати.