Фахівці назвали народні засоби, які допоможуть зміцнити зубну емаль. Прості і корисні рекомендації.

Гіперестезія зубної емалі, або як її називають в народі чутливість зубів, може доставити масу проблем. Холодні, гарячі, кислі і солодкі продукти завдають дискомфорт, якщо у вас є така проблема. Звичайно ж, найкраще відразу ж звернутися до стоматолога, який визначить, чому у вас виникла гіперестезія, і призначить правильне лікування. Однак є народні засоби, які допоможуть вам зміцнити зубну емаль і запобігти виникненню чутливості зубів.

Розчин соди з додаванням декількох крапель чайного дерева не тільки допоможе зміцнити зубну емаль, але і поліпшить стан ясен, а також запобіжить появі зубного нальоту.

Розчин кухонної солі в теплій воді зміцнить емаль і знизить чутливість зубів. На склянку теплої води слід використовувати 1 чайну ложку солі. Полоскати рот таким розчином найкраще після чищення зубів.

Відвар ромашки, реп'яха і кори дуба також допоможе при гіперестезії. 0,5 грама будь-якої з цих рослин необхідно заварити в 0,5 літра води. Використовувати цей розчин можна після кожного прийому їжі.

Також від гіперестезії допоможе прополіс. Кілька разів на тиждень можна просто розжовувати в роті шматочок прополісу.

Допоможе від гіперчутливості зубів і просте тепле молоко. Його необхідно пити невеликими ковтками, ненадовго затримуючи в роті.

Порошок з шкірки баклажана допоможе зміцнити ясна і зуби. Для цього шкірку баклажана необхідно висушити в духовці, після чого подрібнити в кавомолці. Отриманий порошок (1 столова ложка) необхідно залити склянкою окропу. Отриманий розчин повинен настоятися. Після в нього додають 1 чайну ложку солі. Цим розчином можна полоскати зуби кілька разів на день.

Однак пам'ятайте, що самолікування може нашкодити вашому здоров'ю. Тому перед використанням народних засобів зверніться за консультацією до стоматолога.

Як повідомлялося раніше, українцям розповіли, як вилікувати зуби за рахунок держави.

Hyser також писав, що у США жінка пробралася в стоматологію і видалила пацієнту 13 зубів.