Малозабезпечені сім'ї перед 1 вересня отримають по 2000 гривень.

Вже незабаром школярі підуть в школу і батьки вже зараз замислюються про покупку всього необхідного. Цього року в уряді прийняли рішення, що малозабезпечені сім'ї отримають по 2 тисячі гривень на кожну дитину матеріальної допомоги. Гроші будуть видані до 1 вересня.

Йдеться про дітей віком від 6 до 18 років. Для отримання одноразової грошової допомоги багатодітна сім'я повинна бути одержувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям станом на 1 серпня 2021 року. Гроші на дітей перерахують багатодітним дітям автоматично на карту, куди приходять і інші соціальні виплати.

Як запевняють в уряді, що нікуди не потрібно ходити, щоб оформити якісь додаткові папери. За попередніми підрахунками н6а одноразову матеріальну допомогу перед навчальним роком можуть розраховувати 144 717 дітей.

З держбюджету для цих цілей виділили 290 млн грн за бюджетною програмою "виплата деяких видів допомоги, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення".

Робота шкіл розпочнеться у встановлений порядок. Поки ніхто не говорить про те, що діти будуть навчатися дистанційно. Однак, якщо в Україні почнеться третій локдаун, то такий варіант буде тут же реалізований. Але, щоб уникнути цього, першими щеплення від коронавірусу якраз отримують лікарі.

В уряді було встановлено, що мінімум 80% вчителів в одній школі повинні бути вакциновані до початку навчального року. Краще, якщо цей показник буде на рівні 90-100%. Відомо, що в Київській області вакциновано вже 90% всіх вчителів.

Раніше Hyser писав про те, що українкам розповіли, за яких умов вони можуть відправитися на пенсію в 50 років.

Також писали, що українців сповістили про нові пенсії, кому пощастить найбільше.

Нагадаємо, що українців попередили про нововведення, буде додаткова пенсія.