Біля берегів Данії з російським атомним підводним човном трапилася біда.

З російським атомним підводним човном АПЛ "Орел" знову сталася НП біля берегів Данії. Підводний човен втратив хід і дрейфував зі швидкістю 1,5 вузла в бік данського берега.

Надзвичайна ситуація сталася ще 30 липня, але відомо про це стало тільки зараз. Підводний човен у супроводі судна здійснював перехід від Санкт-Петербурга до Кольського півострова. На якийсь час підводний човен різко втратив хід в жвавих водах. В результаті субмарина почала просто дрейфувати якраз у бік данської держави.

До росіян підійшов данський сторожовий корабель "Діана" - один з трьох, які супроводжували субмарину. Однак командування російського підводного човна "ввічливо відмовилося" від допомоги з об'єктивних причин.

Ситуацією поділилися в першу чергу данці, які назвали все, що відбувається дуже "драматичним і захоплюючим".

Також до дрейфуючої субмарини також підійшли і російські кораблі, які весь цей час її супроводжували. Після вони взяли на буксир підводний човен, щоб допомогти їй дістатися до призначеного пункту.

Через деякий час екіпаж "Орла" зумів відновити тягу, і субмарина продовжила хід самостійно.

У той же час російська сторона ніяк не прокоментувала те, що відбувається. Тому достовірно невідомо, чому субмарина втратила хід. Адже за підсумком це могло обернутися смертю Соні людей. Варто тільки згадати історію з затонулим підводним човном "Курськ". Її таємниця не розкрита донині. Багато хто припускає, що такої кількості жертв можна було уникнути, але керівництво на той момент вирішило по іншому.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський підписав дуже важливий закон.

Також писали, що Володимир Зеленський заявив про те, що окупований Донбас і Крим незабаром повернуться в Україну.

Нагадаємо, що у Росії розповіли, коли Путін нападе на Україну.