В уряді розповіли, коли варто очікувати спалах штаму "Дельта".

В Україні на повну силу готуються до нового спалаху небезпечного штаму "дельти". Це вже буде третій локдаун в країні. Фахівці говорять про те, що швидше за все зростання захворюваності прийде на осінь цього року. Тому що ще додатися спалах сезонних респіраторних захворювань.

Крім того за останній період часу в Україні вже почали помічати погіршення епідеміологічної ситуації. Тому можна говорити про те, що спалах хвороби може трапитися вже протягом найближчих двох тижнів.

У зоні ризику Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська ТА Хмельницька області.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в Facebook.

За його словами зараз рівень госпіталізації в Україні на відносно невисокому рівні. Однак, не варто думати, що так буде завжди. Тому що ситуація може кардинальним чином змінитися за короткий проміжок часу.

"Головна причина спалаху-поширення штаму "Дельта". В Україні вже підтверджено близько 150 випадків. Останнє дослідження, проведене в Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини в разі штаму "Дельта" в тисячу разів більше, ніж китайським штамом. Тому у хворого значно більша ймовірність інфікувати інших людей", - зазначив Радуцький.

Тому людей активно закликають не ігнорувати вакцинацію і провести її до настання осені. Так є шанс того, що у людини виробиться імунітет до нового штаму "Дельта". Це дуже важливо на сьогодні. Адже від цього буде залежати життя людини.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про вересневу атаку вірусу.

Також писали, що в Україні назвали умови повернення дистанційної освіти.

Нагадаємо, що Комаровський попередив про нову загрозу.