Експерти назвали фактори, які можуть вказувати на наближення серцевого нападу

Серцевий напад - досить поширене явище, не в останню чергу тому, що люди знають тільки про основні симптоми серцевого нападу, таких як задишка, втома і болі в грудях. В РосЗМI розповіли, що ще може вказувати на наближення нападу.

Справа в тому, що, крім описаних вище симптомів, на інфаркт можуть вказувати синюваті руки, ноги або губи. Серед інших ознак можна також відзначити різке збільшення потовиділення, важке серцебиття, порушення серцевого ритму, відчуття слабкості, втрата свідомості, почуття занепокоєння і наближається смерті.

У Британському фонді серця відзначають, що інтенсивність болю в грудях може відрізнятися. У кого-то біль може бути сильною і різкою, а в іншої людини може нагадувати неприємні відчуття при нетравленні шлунка. Симптоми можуть тривати протягом декількох днів або виникати різко. У подібних випадках рекомендується відразу відвідати лікаря.

Варто відзначити, що пекуча і сильний біль в області серця не є основною ознакою інфаркту міокарда. При нападі біль відчувається не в області серця, а віддає в руку, щелепу або лопатку. Крім того, інфаркт і зовсім може пройти безболісно.

Нагадаємо, що інфаркт міокарда — захворювання, при якому через закупорювання коронарної артерії зупиняється кровопостачання міокарда, тобто серцевого м'яза, в результаті чого в організмі відбувається різкий недолік кисню, він же ішемія, корисних речовин і смерть клітин міокарда. В результаті ця ділянка вже не бере участі в кровотоці, через що циркуляція крові в організмі сповільнюється, що призводить до кисневого голодування всіх органів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що вчені знайшли зв'язок між овочами жовтого кольору і здоров'ям очей і шкіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, якої шкоди організму можуть завдати кавуни.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які алкогольні напої можна вживати в жарку погоду.