Європейські та американські вчені провели нове дослідження, в якому проаналізували 860 наукових експериментів.

Всі вони були пов'язані з розумінням взаємозв'язку між продуктами харчування і ризиком розвитку одинадцяти типів раку, пише "Жіночий світ". Після проведеного аналізу медики зробили висновок, що два, внесені в раціон, продукти здатні захистити людину від колоректального раку. Робота була представлена в журналі Nature Communications.

Не одне дослідження показало, що алкоголь і виникнення раку тісно взаємопов'язані один з одним. Збільшувало ризик виникнення захворювання вживання червоного м'яса.

Разом з тим, вчені побачили, що молочні та цільнозернові продукти корелювали в зворотному боці з захворюваністю. Іншими словами, люди, які на регулярній основі вживали дані продукти, мали меншу ймовірність розвитку колоректального раку.

На основі вивчених даних дослідники прийшли до висновку, що щоденне вживання в їжу приблизно 400 мл молочних продуктів і 85 грам цільного зерна пов'язано з більш низьким ризиком колоректального раку.

Також вони зробили висновок, що любителі фруктів і овочів рідше страждають від раку глотки. Відомо, що вітамін С і фолієва кислота знижували ризик виникнення захворювання, в той час як кава знижував ризик раку печінки і базальноклітинної карциноми.

Нагадаємо, що вчені прийшли до висновку, що нестача в організмі заліза може спровокувати виникнення небезпечних захворювань, включаючи онкологічні.

Особливо небезпечний дефіцит заліза для представників сильної половини людства.

У жінок залізодефіцитна анемія часто буває обумовлена фізіологічними причинами. При нестачі заліза може виникнути міома матки або рак кишечника.

Раніше Hyser писав про те, що названі продукти, які можна їсти серед ночі.

Також Hyser повідомляв, що українцям підказали, які аналізи потрібно здавати щороку.

Нагадаємо, що названі продукти, які захищають організм від раку.