Частина українок у нашій країні можуть вийти на заслужених відпочинок у віці 50 років.

У пункті 3 статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" йдеться, що на це право мають жінки, наділені материнськими пільгами та жінки, які працюють на шкідливих виробництвах, пишуть "Фінанси".

Таким чином, на пенсію в 50 років можуть вийти жінки, які народили п'ятьох і більше дітей; жінки, які мають дітей-інвалідів дитинства; жінки, які працювали на шкідливих або небезпечних виробництвах.

Професії, які мають на увазі шкідливі і небезпечні умови роботи: професії гірничих робіт; видобутку газу; рудної промисловості; хімічної промисловості;
металургія.

У 45 років оформити пенсію можуть оформити працівниці, які зайняті весь день на підземних роботах; працівниці, зайняті повний робочий день на роботах з особливо шкідливими умовами праці; працівниці, зайняті повний робочий день на роботах з особливо важкими умовами праці.

У 45 років оформити пенсію можуть оформити працівниці, зайняті повний робочий день на інших роботах зі шкідливими і важкими умовами праці.

Зазначається, що право на пільгову пенсію жінки мають довічно. Крім того перепризначення з урахуванням досягнення загальновстановленого пенсійного віку законодавством не передбачено. При оформленні дострокової пенсії жінка повинна мати мінімум 15 років стажу.

З 1 квітня 2021 року було збільшено пенсійний вік для українок, які народилися після 1 квітня 1961-го. Свої пенсійні виплати вони зможуть отримувати з 60 років.

Ті жінки, які народилися з 1 жовтня 1960-го по 31 березня 1961-го, можуть вийти на пенсію в 59,5 років.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, на кого чекають щедрі надбавки у 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що Шмигаль готує українців до серйозної новації щодо зарплат.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики похвалилися новими виплатами.