Всім українцям вже давно відомо про те, що якщо є дуже багато робочого стажу, то це ніяк не відіб'ється на розмірі пенсії. На превеликий жаль, великий стаж роботи ніяк не може гарантувати високу пенсію в Україні.

Про це повідомляє портал "Факт"

Консультант для серйозного видання "Пенсійний кур'єр" Сергій Коробкін розповів про всі тонкощі нарахування пенсії. Він повідомив, що великий стаж ніяк не може дати вам гарантій на високу нагороду.

Він навів приклад, про який варто задуматися. На превеликий жаль, такі випадки в Україні - не рідкість. Сергій Коробкін показав лист пенсіонера, який може стати прикладом для багатьох українців.

У цьому листі йдеться про чоловіка, який народився в 1934 році. Чоловік розповів про те, що працював офіцером і займав ранг підполковника. Він має 26 років стажу військовим і більше 35 років трудового стажу. Чоловік підкреслив, що 35 років пропрацював, в основному, на заводах. Якщо підрахувати, то можна зрозуміти, що цей чоловік пропрацював більше 60 років.

Чоловік сказав, що з приводу виплати пенсії він писав секретарю президента, на що отримає несподівану відповідь. Йому повідомили, що дві пенсії він отримувати ніяк не зможе.

Експерт повідомляє, що листи такого характеру повинні бути адресовані в спеціальні місця. Все залежить від суті питання. Листи, які стосуються пенсійних виплат, повинні бути адресовані Міністерству соціальної політики або Пенсійному фонду України. Крім цього, листи такого характеру можна написати в обласний Пенсійний фонд або в обласну адміністрацію.

До вищих осіб держави такі листи доходять в неймовірно рідкісних випадках. Експерт каже, що якщо цей лист дійде до самого президента, то у нього не вийде відразу змінити пенсійні закони країни.

Потрібно знати, що в таких випадках людина може розраховувати тільки на одну пенсію, яку він зможе сам вибрати. Наприклад, отримувати дві пенсії за військовий стаж і звичайний трудовий стаж не представляється можливим.

Нагадаємо, що українцям розповіли, кому пощастить отримати до пенсії надбавку в 800 гривень.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, хто зможе отримувати пенсію до 50 років.