Середня ціна виробників на яйця в Україні станом на 6 серпня склала 18,89 гривень з урахуванням ПДВ.

У Мінагрополітики, грунтуючись на даних облдержадміністрацій, повідомили, що в порівнянні з липнем місяцем ціна на продукцію зросла на 13%, пише "Главком". А якщо порівнювати з минулим тижнем, то на 6%.

Вартість яєць залежить від регіону. Наприклад, у східних областях яйця коштують 21,1 гривень. Якщо це центральні регіони, то яйця можна буде купити за 19,23 гривень. У західних областях ціна дорівнюватиме приблизно 14,17 гривень. На півночі країни продають білкову продукцію за 20,17 грн, а на півдні – за 19,77 гривень.

Нагадаємо, що раніше ми писали про зниження обсягів виробництва яєць в поточному 2021 році. Це може спровокувати зростання цін майже в два рази. Ціна за десяток яєць може досягти близько 40 гривень.

Курячі яйця.  Фото: скріншот YouTube-відео
Курячі яйця. Фото: скріншот YouTube-відео

Аналітик Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Світлана Лівтін каже, що ціна може досягти піку, починаючи з серпня місяця і українці побачать на ціннику лютневу ціну рівну 40 гривням. Така ціна, скоріш за все, протримається до весни 2022 року.

Не секрет, що вартість яєць прямо пропорційна вартості кормових культур для птиці. У поточному році кормові подорожчали на 60%, що призвело до того, що, без підвищення цін, при виробництві яєць аграрії працювали б собі у збиток.

В Україні такого не спостерігалося вже близько 20 років.

Існує ще один фактор, який спровокував подорожчання і це експорт продукції. У 2021 році він знизився майже в два рази.

Раніше Hyser писав про те, що експерти попереджають українців про чергове подорожчання автомобільного пального.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що експерт розповів, як виростуть платіжки за комуналку і до чого готуватися.