Відомо, що ніготь людини можуть змінювати свою форму в залежності від виникнення того чи іншого захворювання або в результаті травми.

Відомий медик радить українцям не ховати нігті під шаром гелю, а, навпаки, частіше дивитися на них, щоб не пропустити ту чи іншу зміни кольору або форми нігтя, пише "Сторинка".

Якщо навіть раптом людина помітила зміни на нігтьовій пластині, не слід поспішати з висновками. В першу чергу, необхідно звернутися до медиків для з'ясування причин видозмін нігтя.

Проте він назвав найбільш поширені зміни нігтьового ложе і які захворювання можуть бути з ним пов'язані.

Так, якщо у людини впалий ніготь, то це може свідчити про низький гемоглобін. Це означає, що йому необхідно піднімати рівень заліза.

Нігтьові платини жовтого кольору часто бувають у курців. Якщо ніготь посинів, то це може означати отруєння міддю або наслідків вживання препаратів від малярії.

Після перенесеного людиною інфаркту або інсульту можуть з'явитися горизонтальні лінії на нігті.

Вузькі тверді і округлені з боків нігті можуть свідчити про наявність проблем з легкими.

Якщо ніготь відшаровується від ложе, то це, швидше за все, говорить про неправильне нарощування. Якщо це відбувається на нігтях ніг, то слід звернути увагу на взуття - можливо, вона занадто тісна або вузька.

Якщо ніготь "здувся", то це може свідчити про проблеми з щитовидною залозою, наприклад, тиреотоксикозі. Важливо не затягувати і звертатися до ендокринолога при перших ознаках проблеми.

Чорна пляма виникає на нігті, як правило, в результаті травми. Але в деяких випадках це пляма може стати ознакою гемангіоми або меланоми.

Медики нагадують, що підтвердити або спростувати діагноз може тільки лікар. Тому при перших змінах, сміливо вирушайте на консультацію, щоб виявити справжню причину видозміни нігтя.

Раніше Hyser писав про те, що експерти підказали напої, що підтримують здоров'я в найспекотніші дні.

Також Hyser повідомляв, що експерти дали поради, Як правильно пити, щоб не було похмілля.

Нагадаємо, що медики назвали найкращі напої для гарного сну.