Відомий лікар-імунулог розповів про те, чи буде потрібна третя доза вакцини від ковида.

Як розповів лікар-імунолог, кандидат біологічних наук Борис Донський, що третя доза вакцини Pfizer може знадобитися тільки через 5-6 років. На той момент вона вже буде не актуальною, тому що вірус мутує.

"Судячи з тих даних, які ми зараз маємо, я не думаю, що третя доза Pfizer буде необхідною раніше, ніж через 5-6 років. Але я абсолютно переконаний, що через 5-6 років ми вже не будемо мати саме цієї проблеми. Це буде вже зовсім інший мутант, для якого буде потрібно зовсім інший варіант вакцини",- розповів лікар-імунолог, кандидат біологічних наук Борис Донський.

Нагадаємо, раніше в мережі стали активно говорити про необхідність третьої дози вакцини. І це стосується не тільки Pfizer. Однак багато лікарів стали ставити таке переконання під сумнів. Тому що коронавірус дуже активно мутує і з моменту тільки його появи було зафіксовано вже багато мутацій.

Зокрема, це новий штам під назвою "Дельта". Він більш небезпечний для організму людини, ніж його попередники. Тому що більш агресивний і швидше передається від людини до людини. До того ж він викликає більш важкі ускладнення і призводить до великих випадків летального результату.

Лікарі зараз активно тестують вже наявні вакцини на те, чи можуть вони захистити від штаму "Дельта". Так як багато лікарів говорять про те, що саме ця мутація може стати причиною нового спалаху захворюваності вже цієї осені. Знову постраждають люди. Поки ведуться наукові дослідження по всьому світу. Україна теж поступово готуватися до нового локдауну.

Раніше Hyser писав про те, що медики розповіли про невідомий раніше штам коронавірусу, який небезпечний для організму людини.

Також писали, що у Верховній Раді назвали дату спалаху" Дельта " штаму.

Нагадаємо, що в Україні триває карантин, офіційна заява.