Диня по праву вважається одним з головних літніх символів. Але фахівці наполягають на тому, що для отримання максимальної користі її потрібно грамотно поєднувати з іншими продукт.

Диня містить залізо, магній, кальцій, фолієву кислоту і вітаміни груп А, В і Е.також до її складу входить калій, який сприяє нормалізації артеріального тиску і позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Про це повідомляє портал Голос.UA.

Диня рекомендована до вживання людям, які страждають від постійних стресів, ревматизму і подагри. Крім того, це літній ласощі може допомогти позбутися від зайвих кілограмів і стати значно стрункішою.

Але зловживання динею може мати негативні наслідки для кишечника. Диня може викликати дуже сильний розлад кишечника в поєднанні з молоком, кисломолочними продуктами (йогуртом, ряжанкою, кефіром). Також в список "заборонених продуктів" для поєднання з динею входять алкоголь і мед.

Існує думка, що диня і мед «склеюються» в масу, яка насилу проходить через кишечник. Більш того, таке медово-динне поєднання продуктів може стати причиною різкого підвищення рівня глюкози в крові, що особливо небезпечно для людей страждають від діабету.

Медики вважають, що диню краще не поєднувати з основними стравами через те, що вона містить багато клітковини. Найкраще їсти її між основними прийомами їжі (за 2 години до або 2 години після їжі).

Крім того, диню протипоказано вживати годуючим матерям, оскільки при попаданні в грудне молоко, вона може викликати у малюка важкі травні розлади.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики назвали приховані симптоми наближається серцевого нападу.

Також наш портал розповів про те, що входить в топ продуктів, які відновлюють і зміцнюють щитовидну залозу.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, про які хвороби свідчить підвищений артеріальний тиск.