Медики виявили неприємний зв'язок між звичкою спати після обіду і проблемами зі стравоходом

Практично кожну людину після щільного прийому їжі починає хилити в сну, а від старшого покоління можна навіть почути, що після обіду корисно буде прилягти поспати. Це, однак, зовсім не так. Про це повідомляє iнформаційний портал "Сторінка".

В першу чергу варто відзначити, що бажання спати після обіду є абсолютно природним: за словами дієтологів, дане явище можна порівняти з ефектом кисневого голодування, оскільки для якнайшвидшого травлення організм збільшує приплив крові до відповідних органів.

Сам по собі сон після обіду, якщо це відбувається рідко, небезпеки не представляє, однак якщо подібне входить в звичку, то це може закінчитися рядом неприємних наслідків. Наприклад, людина, що знаходиться в горизонтальному положенні після прийому їжі може активніше набирати зайву вагу. Крім того, лежачи у людини збільшується викид кислоти в стравохід, що стає причиною печії, яка, в свою чергу, може розвинутися в більш серйозні хронічні захворювання, такі як гастроезофагельной рефлюксної хвороби, рефлюкс-езофагіту або запалення слизових нижнього відділу стравоходу.

У зв'язку з цим доктора рекомендують не потурати таким згубним потребам організму і після їжі залишатися на ногах довше. Також рекомендується, наприклад, вранці зайнятися зарядкою, оскільки це запускає обмінні процеси і травлення пройде швидше. Лягати ж спати рекомендується не раніше, ніж через 1-2 години після прийому їжі, особливо при переїданні.

Замінити сон зможе коротка прогулянка в неквапливому темпі. Це також дозволить не боятися таких наслідків як набір зайвої ваги і проблеми зі сном.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що вчені знайшли зв'язок між овочами жовтого кольору і здоров'ям очей і шкіри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про те, якої шкоди організму можуть завдати кавуни.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які алкогольні напої можна вживати в жарку погоду.