Україна висловила своє занепокоєння наміром Росії встановити в Криму ядерне озброєння.

Росія висловила намір розмістити на території тимчасово окупованої території Криму ядерне озброєння. Це відразу ж насторожило уряд України, тому що вони категорично не згодні з таким рішенням.

Тим більше, що Крим так жодною країною офіційно і не був визнаний російським. Це підтвердили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за результатами зустрічі урядової делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром, Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Рєзніковим з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом в США.

"Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала. Ми особливо стурбовані діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї",- сказав Резніков.

Він також підкреслив, що окупований Крим є опорою для Росії при військових операціях в Африці і на Близькому Сході. Таким чином Володимир Путін у своїх "кращих традиціях" здійснюється вплив на Балкани.

Не оминув впливом Резніков і запуск "Північного потоку-2". Таким чином на його думку три країни Балтії опиняться під величезним тиском. Під прямою загрозою також опинилася і Польща.

Резніков заявив, що потрібно посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проект, і не допустити його запуску.

Також на думку Рєзнікова потрібно розширити безпечний пакет для України. Це зараз максимально актуально. Тому відкладати на потім це ніяк не можна.

Раніше Hyser писав про те, що у РФ взялися за створення "літака судного дня".

Також писали, що Росія публічно осоромилася, видавши американський літак за свій.

Нагадаємо, що віце-спікер Держдуми РФ зажадав ліквідувати Україну.