Українців попередили, що один із сезонних продуктів може виявитися вкрай небезпечним для деяких людей. Експерти розповіли, кому і чому не можна їсти кукурудзу.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Довгоочікуваний сезон улюбленої кукурудзи, нарешті, настав. Цей продукт майже всім нагадує смак дитинства, сьогодні можна знайти кукурудзу за різними рецептами - від солодкої до солоної. Цей продукт - дуже корисний для організму людини, але у нього є негативні властивості.

Експерти розповіли, чим корисний цей смачний продукт, і кому категорично не можна його включати в свій раціон.

Кукурудза включає в себе чимало корисних речовин, в першу чергу потрібно відзначити вітаміни Е, А, і С. Крім цього, вона багата на нікотинову кислоту, кальцій, натрій, нікель, і магній, який також необхідний людському організму. Варто відзначити, що при варінні кукурудзи, як і при варінні інших продуктів, корисні речовини зменшуються, але більшість корисних мінералів, все-таки, залишається. Що стосується кукурудзи в консервах, то там тільки 30% корисних речовин.

Важливо відзначити, що кукурудза допоможе позбутися від поганого холестерину, вона очистить ваші судини і допоможе уникнути утворення тромбів. Вона дуже важлива для шлунково-кишкового тракту і допоможе вивести алкоголь з організму людини. Якщо ви любитель жирної їжі, потрібно включити в свій раціон кукурудзу, так як вона допоможе захистити вашу печінку.

Кукурудза може позбавити вас від запору, якщо він у вас є. Цей унікальний продукт допоможе підняти настрій і позбавити від смутку.

Важливо підкреслити, що кукурудза – дуже калорійна. Люди, які страждають зайвою вагою і хочуть це виправити, доведеться відмовитися від цього продукту. Але в першу чергу, потрібно відмовитися від алкогольних напоїв.

Лікарі настійно рекомендують не їсти кукурудзу тим людям, у кого виразка, і алергікам. Також при шлунково-кишкових розладах не рекомендується вживати цей продукт.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, що не можна їсти на сніданок.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі назвали солодощі, від яких можна скинути зайву вагу.