Вчені розповіли, коли смертність від коронавірусу досягне свого піку в Україні.

Так, вченим вдалося спрогнозувати відразу кілька сценаріїв розвитку пандемії коронавірусу. Згідно з їхніми даними смертність від цієї хвороби може різко піти вгору починаючи з вересня і досягти свого піку вже в грудні.

Фахівці розрахували не тільки кількість офіційно зареєстрованих смертей від коронавірусу, а й кількість померлих від супутніх хвороб, включаючи незареєстровані смерті.

Це було необхідно для того, щоб отримати більш точні дані. Адже про те, що пік захворюваності прийде якраз на вересень говорять вже не в перший раз. Однак в уряді України поки говорять про те, що вводити локдаун ніхто не збирається. Так як для цього немає ніякої гострої необхідності.

Але епідеміологічна ситуація вже погіршується в багатьох регіонах України і за своїми показниками вони давно вже не відповідають "зеленій зоні" карантину.

При втіленні самого песимістичного сценарію загальна кількість летальних випадків від COVID-19 до грудня 2021 року досягне шести мільйонів чоловік при щоденній смертності 11,3 тисячі чоловік. При цьому її пік припадає на середину осені (21,4 тисячі смертей).

Також згідно з прогнозами вчених вже до вересня смертність від коронавірусу в світі зросте до 10 тисяч осіб за добу. Це на одну тисячу більше, ніж зараз.

У такому випадку загальний показник смертності до початку зими досягне 5,2 мільйона чоловік.

При реалізації оптимістичного сценарію вчених смертність почне зростати до вересня, але потім різко піде на спад. Загальний рівень смертності по всьому світу досягне не більше 3,1 тисячі людей за добу.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні стрімко зростає кількість людей з підтвердженим діагнозом "дельта" штаму.

Також писали, що українців попередили про продовження вакцинації.

Нагадаємо, що названо області України, в яких Динаміка коронавірусу найгірша.